Zažeňte trudomyslnost ve zkouškovém a jeďte na výlet do Muzea čokolády a marcipánu v Táboře!

tabulkyKaždý si občas potřebuje obalit nervy čokoládou. A ve zkouškovém období to platí dvojnásob. Pokud už vám učení leze i ušima a čokoládová terapie patří mezi vaše oblíbené, doporučuju vyrazit na výlet do muzea čokolády a marcipánu v Táboře. Kromě toho, že se na chvíli provětráte a vyrazíte taky jednou na čerstvý vzduch, v muzeu můžete ochutnat tu nejlahodnější čokoládu široko daleko.

Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře se rozkládá na ploše více než 1000 metrů čtverečných a jako takové patří mezi největší v Evropě. Expozice sladkých dobrůtek spolu s dalšími atrakcemi muzea, jako je tvořivá dílna nebo pohádkový sklep, je umístěna v prostorách třech historických budov v centru města, které byly pro tyto účely nově zrekonstruovány.

coko

Návštěva muzea garantuje potěšení pro všechny vaše smysly. Kromě rozsáhlé expozice cukrovinek, kterou se můžete pokochat v rámci samostatných nebo komentovaných prohlídek, muzeum nabízí také každodenní degustační menu. A to se vyplatí! 🙂 Součástí muzea je také čokolatérie, kde si můžete odpočinout u další lahodné sladkosti nebo dobré kávy a obdivovat přes sklo práci cukrářů, kterým pod rukama vznikají voňavé bonbony, pralinky, marcipánové figurky a mnoho dalšího. A pokud vám jen pozorování nestačí, můžete si tvorbu cukrovinek vyzkoušet sami. V muzeu je k dispozici tvořivá dílna, ve které můžete modelovat marcipán, odlévat vlastní figurky nebo malovat čokoládou na jedlý papír a nevadí, že už dávno nejste děti. 🙂

Samotná expozice muzea je rozdělena na několik částí. První se věnuje historii, pěstování, dovozu a zpracování čokolády, na kterou navazuje výstava historických čokoládových obalů a reklamních plakátů. Další část je potom věnována marcipánu a možnostem jeho zpracování. Její součástí je také marcipánový model historického centra Tábora, jehož výroba spolkla 330 hodin práce a 40 kg marcipánu! Kromě toho v muzeu najdete i čokoládovou sochu Jaromíra Jágra! 🙂

12544775_10205779264822436_880367537_o

Ovoce v čokoládě.

V muzeu je od listopadu do března otevřeno od 10:00 do 17:00 a to denně včetně víkendů a všech svátků. Přeju příjemné mlsání!

Text: Terka Vlasatá

Foto: facebook.com/Muzeum-čokolády-a-marcipánu-Tábor, Markéta Vlasatá